Welkom bij het Molengraaff Dispuut! 

Het Molengraaff Dispuut is de Utrechtse studievereniging voor studenten met een bijzondere interesse in en talent voor het privaatrecht. Lidmaatschap bij het Molengraaff Dispuut staat open voor studenten met een bewezen affiniteit voor het privaatrecht. De vereniging heeft uitstekende contacten met de universiteit, de advocatuur en het bedrijfsleven. Zodoende staat de vereniging garant voor privaatrechtelijke verdieping en verbreding! Daarnaast wordt jaarlijks een pleitteam gevormd dat pleitvaardigheden traint en deze bij wedstrijden in de praktijk brengt.


Lid worden?

Lid worden van het Molengraaff Dispuut? Lidmaatschap is kosteloos! Studenten met een bewezen affiniteit met privaatrecht komen in aanmerking voor lidmaatschap. Klik op "Word lid" voor het aanmeldformulier!

Leden vinden de leden-login bovenaan deze website. Via de activiteiten kunnen leden zich inschrijven. 

Activiteiten

Onze studenten verdiepen en verbreden zich in het privaatrecht tijdens de lezingen, kantoorbezoeken, workshops, reizen, MD-Masterclasses, (pleit)trainingen en symposia die worden georganiseerd. Deze activiteiten staan garant voor inhoudelijke inzichten en discussies waarbij onze leden veelal actief meedoen.


Meld je aan!

3
sep
Algemene Ledenvergadering | Wissel ALV
  • Educatief
  • Domplein 29, te Utrecht, Senaatszaal van het Academiegebouw


IMG_2794.jpg

Lidmaatschap

Als lid van het Molengraaff Dispuut kun je op veel verschillende manieren actief worden binnen de vereniging. Zo kun je plaatsnemen in één van onze commissies, of deelnemen in het Pleitteam. Op deze manier leer je nuttige vaardigheden én is het een mooie kans om mensen te leren kennen.

Uiteraard kun je ook één van de vele activiteiten bezoeken! Het Molengraaff Dispuut organiseert vele activiteiten om de privaatrechtelijke diepte in te duiken en jou voor te bereiden op je carrière. Van het intellectuele eigendomsrecht tot het insolventierecht, er is voor ieder wat wils. 

Ben jij benieuwd wat de vereniging voor jou te bieden heeft?

Lees meer over onze vereniging.MD Masterclass 

Elk jaar worden er verschillende inhoudelijke Masterclasses georganiseerd. Dit zijn reeksen van drie activiteiten met een overkoepelend thema. 

De Masterclasses voor 2023/2024 zijn:

Masterclass I: 'De modernisering van het privaatrecht'

Masterclass II: 'Van kunst tot competitie'

Masterclass III: 'Bijzondere constructies'

'MD Law Firm': Vaardighedenreeks met o.a. workshops over juridische memo's schrijven en cliiëntgesprekken

IMG_8107.jpg


Onze sponsoren