Symposium contractenrecht

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Datum en tijd
19 mrt. 2024 13:00 - 17:30
Locatie
Bollenhofsestraat 138A te Utrecht

Van de allereerste penstreep tot de laatste handtekening; het contractenrecht vormt de basis voor het sluiten en reguleren van overeenkomsten. Omdat dit een onmisbaar fundament van het privaatrecht is, organiseert de Inhoudelijke Activiteitencommissie op 19 maart 2024 het Symposium Contractenrecht. Sprekers uit zowel de praktijk als van de universiteit geven verdiepende workshops om zo jouw kennis en vaardigheden aan te scherpen. 
 
De middag begint met een plenaire lezing waarbij Jaap Baaij vanuit zijn eigen invalshoek het onderwerp zal introduceren. Aansluitend volgen workshops die specifieker ingaan op thema’s in de verschillende fases van een contract: de start- en eindfase. De thema’s die behandeld zullen worden, en waarvoor je je kunt aanmelden zijn: 
 
Startfase: Fusies en overnames
Bedrijven kunnen samen fuseren of het ene bedrijf kan het andere bedrijf overnemen. Maar wat komt hier contractueel bij kijken en hoe gaat dit precies in zijn werk?
 
Startfase: Algemene Voorwaarden
We vinken vaak genoeg aan dat we ze hebben gelezen en geaccepteerd, de algemene voorwaarden. Maar wat houden deze voorwaarden nou precies in? En wat kan je doen als ze onredelijk bezwarend zijn? 
 
Eindfase: Wilsgebreken
Bijna elke dag sluiten we contracten, bijvoorbeeld als je iets koopt in de winkel. Maar wat als je niet van de juiste zaken op de hoogte bent gesteld? Of als je bij het sluiten van de overeenkomst bent bedreigd? 
 
Eindfase: Consumentenbescherming

Consumenten worden beter beschermd bij de totstandkomingen van contracten. Wat houden deze waarborgen precies in? Dat leer je in deze workshop!
 
Het Symposium vangt aan om 13:00 uur aan de Bollenhofsestraat 138A te Utrecht (De Zalen van Zeven). De inloop is vanaf 12:30 uur. Het inhoudelijke gedeelte is afgelopen rond 17:00 uur, waarna de dag zal worden afgesloten met een gezellige borrel.

Het is ook mogelijk om slechts een gedeelte van de middag te volgen. Het symposium is geschikt voor alle leden, van tweede jaar bachelor- tot masterstudenten. Wil jij jouw kennis over het contractenrecht verrijken? Meld je dan nu aan!

Onze sponsoren