Open Pleitcollege

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Datum en tijd
29 mei 2024 19:15 - 21:00
Locatie
Janskerkhof 2-3 te Utrecht, lokaal 0.13

Hoe houd je een goed pleidooi? En hoe kun je de rechter daarmee overtuigen? Dat en meer komen we te weten tijdens het Open Pleitcollege, dat georganiseerd wordt voor zowel Pleitteamleden als niet-Pleitteamleden. 

De training wordt verzorgd door dr. mr. René Klomp, arbiter bij het Nederlands Arbitrage Instituut en tevens plaatsvervangend raadsheer bij het Gerechtshof Amsterdam. Verder heeft Klomp eerder gewerkt als advocaat op de procespraktijk van Stibbe; hij heeft dus de nodige ervaring! 

Klomp zal een unieke training verzorgen, waarbij hij vertelt vanuit zijn eigen ervaringen. Hij gaat in op de wijze waarop rechters een pleidooi beoordelen en de specifieke do's and don'ts tijdens het pleiten. Het Open Pleitcollege is daarmee niet alleen bedoeld om het Pleitteam beter voor te bereiden op de aankomende wedstrijden, maar ook om leden van het Molengraaff Dispuut kennis te laten maken met het pleiten. Het is immers een kunst en een kritische vaardigheid in de advocatuur, maar ook daarbuiten. En geen zorgen, je hoeft zelf niet te pleiten op deze laagdrempelige training.

Het Open Pleitcollege vangt aan om 19:15 uur op Janskerkhof 2-3, lokaal 0.13. Wil jij je pleitvaardigheden verbeteren en ben je benieuwd hoe je een goed betoog kunt houden? Dit is je kans om meer te leren en te zien of het pleiten wat voor jou is. Meld je dan nu aan!

Onze sponsoren