Interdisciplinaire lezing

Over dit evenement

Categorie
Lezing
Datum en tijd
24 apr. 2024 19:15 - 21:00
Locatie
Janskerkhof 2-3 te Utrecht, lokaal 0.21

Het raakvlak tussen recht, economie en sociale zekerheid: dat staat tijdens de interdisciplinaire lezing centraal. Een onderwerp waarin al deze disciplines duidelijk samen komen is arbeidsmigratie, meer specifiek ‘kennismigratie’.  Een kennismigrant is een immigrant die in een land mag werken vanwege van zijn technische of wetenschappelijke kennis. Het Nederlandse vreemdelingenbeleid stelt het bedrijfsleven in staat om op snelle en relatief eenvoudige wijze een kennismigrant van zowel binnen als buiten de Europese Unie aan te trekken. Maar wat is nu precies de invloed van (kennis)migratie op de houdbaarheid van het socialezekerheidsstelsel? Wat zijn de gevolgen van de internationaliserende arbeidsmarkt voor kwetsbare groepen werknemers? En wat is het perspectief voor ‘kennismigranten’ in specifieke sectoren van de Nederlandse arbeidsmarkt? Deze vragen zullen uitgebreid besproken worden tijdens de lezing.

De lezing wordt verzorgd door prof. mr. Tesseltje de Lange. De Lange is hoogleraar Rechtssociologie en Migratierecht aan de Radboud Universiteit en onderzoekt de Europese regulering van (economische) migratie en integratie. Zij is gespecialiseerd in nationale, internationale en Europese wet- en regelgeving op het gebied van migratie en integratie. De Lange heeft toonaangevende onderzoeken en talloze publicaties op haar naam staan.

De lezing vindt plaats op woensdag 24 april om 19:15 uur op het Janskerkhof 2-3 te Utrecht, lokaal 0.21. Ben jij geïnteresseerd in het snijvlak tussen het recht, economie en de maatschappij? Schrijf je dan nu in!

Aansluitend op de lezing bieden wij de mogelijkheid om een LinkedIn-foto te laten maken door een professionele fotograaf. Meld je aan voor de lezing om daarna je foto te laten maken.

Onze sponsoren