Driehoekslezing

Over dit evenement

Categorie
Lezing
Datum en tijd
5 mrt. 2024 19:15 - 22:30
Locatie
Belle van Zuylenzaal, Academiegebouw, Domplein 29 te Utrecht

 

Op dinsdag 5 maart vindt de jaarlijkse Driehoekslezing van Ad Informandum, Vevanos en het Molengraaff Dispuut plaats! Tijdens de Driehoekslezing belichten verschillende sprekers een overkoepelend thema vanuit hun eigen expertise: het strafrecht, het notarieel recht en het privaatrecht.
 
Dit jaar staat het onderwerp 'duurzaamheid' centraal, waarbij meerdere juridische vraagstukken binnen het thema aan bod komen. Vanuit de privaatrechtelijke invalshoek zal prof. mr. Elbert de Jong ingaan op aansprakelijkheid van bedrijven voor klimaatverandering. Als hoogleraar aan de Universiteit Utrecht met een focus op aansprakelijk en milieu, is De Jong bij uitstek geschikt om licht te werpen op de wisselwerking tussen het privaatrecht en duurzaamheidsuitdagingen. Meer informatie over de andere sprekers wordt in de volgende ledenmail bekend gemaakt!

De Driehoekslezing vindt plaats in de Belle van Zuylenzaal van het Academiegebouw, gelegen aan Domplein 29 te Utrecht. De lezing vangt aan om 19:15 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur, waarna we gezamenlijk de avond voortzetten bij Bar Walden. De inloop is vanaf 18:45 uur. Kijk jij graag verder dan het privaatrecht of ben je benieuwd hoe de verschillende rechtsgebieden zich tot elkaar verhouden? Schrijf je dan nu in!

Onze sponsoren